^Fel

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Becsület • Bátorság • Helytállás

A magyar katona a megbízhatóság jelképe

A napokban ért véget a NATO KFOR missziójában részt vevő nemzetek számára szervezett Silver Sabre 2017 elnevezésű gyakorlat. A koszovói békét őrző katonák számadását követően, a látottakat értékelve Giovanni Fungo vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka úgy fogalmazott: „megbízom önökben”.

Bővebben...

MH KFOR-16: Túl az első hónapon

Termékeny hónapot tudhat maga mögött a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltása. A zászlóalj, amelynek gerincét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkotják, március elején vette át a feladatokat Koszovóban. A megszokott feladatok jellege ugyan nem változik az elkövetkezendő időszakban, de új kihívások várnak a kontingensre. A portugál fél kivonul Koszovóból, így április végétől teljes egészében a Magyar Honvédség kontingense alkotja majd a KFOR parancsnok közvetlen alárendeltségébe tartozó Harcászati Tartalék Zászlóaljat (KFOR Tactical Reserve Battalion (HUN)- KFOR TACRES Bn).

Bővebben...

Koszovóban is megemlékeztek a magyar katonák

„A mai napon azokra az elődeinkre emlékezünk, akik 1848 márciusában egy szabad polgári Magyarországért emelték fel a zászlót”- hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében dr. Márkusz László, Magyarország koszovói nagykövete, aki megtisztelte jelenlétével az MH KFOR Kontingens 16. váltásának ünnepi állománygyűlését a Novo Seló-i táborban.

Bővebben...

Rászorulókon segítettek a katonák

Lakhelyüket elhagyni kényszerült személyeknek segítettek a Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar katonák. A Koszovó északi részén található Leposavic településen és környékén 30 olyan család él, akik IDP-nek (Internally Displaced Person) minősülnek, vagyis a saját hazájukon belül különböző – etnikai, vallási vagy egyéb – okok miatt nem térhetnek vissza a lakóhelyükre. Ezeknek a családoknak nehéz körülmények között kell boldogulniuk.

Bővebben...

 

Pályázat

Copyright © 2013. bocskaidandar.hu