^Fel

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Becsület • Bátorság • Helytállás

KFOR-16 visszafogadó ünnepség

Dr. Simicskó István: a magyar katonák a békét és a biztonságot szolgáljákKFOR16_nyh1

 

A magyar katonák a 21. században a békét és a biztonságot szolgálják itthon és szerte a világban - jelentette ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az MH KFOR Kontingens tizenhatodik váltásának visszafogadó ünnepségén, szeptember 28-án, csütörtökön, Nyíregyházán.

Bővebben...

Hazatértek Irakból

 

„Köszönöm a kontingens tagjainak aktív tevékenységét, a feladatok fegyelmezett végrehajtását! Szolgálatukkal jelentős mértékben járultak hozzá a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elleni sikeres koalíciós offenzívához” - üdvözölte az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH IKBK) negyedik váltásának külszolgálatból hazatért tagjait Sándor Zsolt dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnökének műveleti helyettese szeptember 22-én. 

Bővebben...

Külszolgálatra indulnak

Elvárom, hogy szakmailag magas szinten, egymást segítve, balesetmentesen hajtsák végre a feladataikat! Érkezzenek haza épségben! – köszönt el az MH KFOR (Kosovo Force) kontingens tizenhetedik és az MH IKBK (Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens) ötödik váltásának tagjaitól augusztus 4-én, Hódmezővásárhelyen dr. Böröndi Gábor dandártábornok.

Bővebben...

Kettős ünnep a KFOR-ban

 

Duplán ünnepeltek az MH KFOR Kontingens 16. váltásának katonái augusztus 19-én a Novo Seló-i táborban, Koszovóban. A délelőtti medálparádét követően délután az államalapításra emlékeztek magyar katonák.

Bővebben...

Magyar és osztrák katonák együtt emlékeztek elődeikre

„Azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk. Emlékezzünk és lerójuk kegyeletünket az előtt a 208 első világháborúban elesett katona előtt, akiknek ez a föld örök álmát őrzi”- kezdte beszédét Takács Márk hadnagy a Pec/Peja-i katonai temetőben, Koszovóban, ahol a KFOR-ban szolgálatot teljesítő magyar és osztrák katonák megemlékezést tartottak az első világháborúban elesettek emlékére.

Bővebben...

Copyright © 2013. bocskaidandar.hu