^Fel

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Becsület • Bátorság • Helytállás

Magyar és osztrák katonák együtt emlékeztek elődeikre

„Azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk. Emlékezzünk és lerójuk kegyeletünket az előtt a 208 első világháborúban elesett katona előtt, akiknek ez a föld örök álmát őrzi”- kezdte beszédét Takács Márk hadnagy a Pec/Peja-i katonai temetőben, Koszovóban, ahol a KFOR-ban szolgálatot teljesítő magyar és osztrák katonák megemlékezést tartottak az első világháborúban elesettek emlékére.

Bővebben...

A magyar katona a megbízhatóság jelképe

A napokban ért véget a NATO KFOR missziójában részt vevő nemzetek számára szervezett Silver Sabre 2017 elnevezésű gyakorlat. A koszovói békét őrző katonák számadását követően, a látottakat értékelve Giovanni Fungo vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka úgy fogalmazott: „megbízom önökben”.

Bővebben...

MH KFOR-16: Túl az első hónapon

Termékeny hónapot tudhat maga mögött a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) kontingens 16. váltása. A zászlóalj, amelynek gerincét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkotják, március elején vette át a feladatokat Koszovóban. A megszokott feladatok jellege ugyan nem változik az elkövetkezendő időszakban, de új kihívások várnak a kontingensre. A portugál fél kivonul Koszovóból, így április végétől teljes egészében a Magyar Honvédség kontingense alkotja majd a KFOR parancsnok közvetlen alárendeltségébe tartozó Harcászati Tartalék Zászlóaljat (KFOR Tactical Reserve Battalion (HUN)- KFOR TACRES Bn).

Bővebben...

Bizalom és megbecsülés

Bizalom és megbecsülés – ez jellemezte a portugál és a magyar katonák munkáját a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljban az elmúlt években – mondta Huszár János vezérőrnagy április 28-án, pénteken Pristinában.

Bővebben...

Koszovóban is megemlékeztek a magyar katonák

„A mai napon azokra az elődeinkre emlékezünk, akik 1848 márciusában egy szabad polgári Magyarországért emelték fel a zászlót”- hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében dr. Márkusz László, Magyarország koszovói nagykövete, aki megtisztelte jelenlétével az MH KFOR Kontingens 16. váltásának ünnepi állománygyűlését a Novo Seló-i táborban.

Bővebben...

 

Pályázat

Copyright © 2013. bocskaidandar.hu