^Fel

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Becsület • Bátorság • Helytállás

Rendhagyó törzsgyakorlás

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni törzselemei rendhagyó módon hajtották végre féléves gyakorlásukat az elmúlt napokban. A kiképzési rendezvényt Dr. Ruszin Romulsz dandártábornok, a dandár parancsnoka személyesen vezette le, mindössze két helyettesét vonva be a tervezésbe, előre nem várt helyzetekbe állítva gyakoroltatta a törzs tisztjeit, zászlósait és altisztjeit. 

Bővebben...

Ismét felderítő szakkiképzés Hajdúhadházon

A figyelést és a hozzá kapcsolódó szakharcászati ismereteket gyakorolták az 5/24. Bornemissza Gergely felderítő zászlóalj katonái három napos felderítő szakharcászati kiképzés keretében Hajdúhadházon. A kiképzés elsősorban az újonc katonákra irányult, de az „öregek” is sok újdonsággal találkoztak a foglalkozások során. 

Bővebben...

Ismét bizonyítottak a bocskais lövészek

Az MH 5. Bocskai Lövészdandár katonái az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szentgyörgyi Légicsata elnevezésű szituációs lőbajnokságon is megmutatták tudásukat.

Bővebben...

Fél évszázad után újra visszatérhettek a laktanya falai közé

Szeptemberben az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely helyőrsége a Honvédelmi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetség csoportját fogadta. 

A Honvédelmi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége kérésére lehetőségük nyílt az 50 éve sikeres egyetemi előfelvételit nyert nyugállományú katonáknak, hogy visszatérhessenek egykori laktanyájukba. A 8 fős csoportot Bátor Ferenc alezredes, megbízott parancsnok helyettes fogadta.

Bővebben...

 

Pályázat

Copyright © 2013. bocskaidandar.hu