^Fel

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Becsület • Bátorság • Helytállás

Futónap a Bocskai-dandárnál

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi katonái is csatlakoztak a Nemzetközi Katonai Sporttanács futónapjához február 17-én.

Bővebben...

Közös feladat a határon

Köszönet, hogy részt vállaltak hazánk határainak védelmében, munkájukkal hozzájárultak az Európára nehezedő migrációs hullám feltartóztatásához – búcsúzott február 8-án, szerdán, Hódmezővásárhelyen dr. Lippai Péter ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese a schengeni határok megerősítésére novemberben hazánkba érkezett osztrák műszaki kontingens hazautazó, első váltásának tagjaitól.

Bővebben...

Doni Hősök Emlékmenet

Az idei volt a sorban a tizenhetedik Doni Hősök Emlékmenet, amellyel a II. világháborús áldozatok emléke előtt tisztelegtek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai, valamint hagyományőrzők és tartalékos katonák.

Bővebben...

Jótékonysági koncert

A Hajdúböszörményi Mentőalapítvány felkérésére adott koncertet a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara február elején a Sillye Gábor Művelődési Házban, Hajdúböszörményben. A koncerten befolyt teljes bevételt életmentő eszközök megvásárlására fordítja az alapítvány.

Bővebben...

Debrecenből a Balkánra

Tartsák szem előtt, hogy hazánkat és a Magyar Honvédséget képviselik, öregbítsék a magyar katonák hírnevét, bizonyítsák felkészültségüket, álljanak helyt a nehéz helyzetekben is! - köszönt el a féléves külszolgálatra induló MH KFOR Kontingens tizenhatodik váltásának tagjaitól január 27-én, pénteken Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

Bővebben...

Két nemzet, egy erő

Nyolc magyar katonát tüntetett ki február 3-án Maria José Morais Pires, Portugália budapesti nagykövete. Katonáink korábban koszovói missziójuk során portugál bajtársakkal szolgáltak együtt. 

Bővebben...

A Magyar Kultúra napja

Zenével, kiállítással és előadással is készültek a kultúra napja alkalmából az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. A Zrínyi Miklós laktanya könyvtára adott otthont az ünnepségnek.

Bővebben...

 

Pályázat

Copyright © 2013. bocskaidandar.hu