^Fel

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Becsület • Bátorság • Helytállás

Megemlékezés és sírkertgondozás a Honvédtemetőben

Május 29-én pénteken, a Hősök napjához közeledve 13.30 órakor koszorúzási ünnepség tart a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona, illetve a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma U. Szabó Gyula református főgimnáziumi tanár, a 39. császári és királyi gyalogezred zászlósának sírjánál.

Ezt követően 14.00 órától a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd programjához kapcsolódóan a Honvédség és Társadalom Baráti Kör szervezésében hadisír-gondozáson vesznek részt a KatonaSuli programban résztvevő iskolák diákjai. Mindenkit szeretettel várunk!

Terepasztalos verseny a Kratochvilban

Május 23-án, szombaton rendezte meg első versenyét a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetének Terepasztalos szekciója. A verseny szervesen kapcsolódott a Bocskai-dandár Honvédelem Napi rendezvényeihez.

Bővebben...

Elismerés

 

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetének oszlopos tagját, v. Csizmadia Józsefet, Takács Attila ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a dandár érdekében huzamosabb időn át végzett tartós és színvonalas munkájáért elismerésben részesítette. A tárgyjutalmat és az oklevelet tagtársunk a Honvédelem Napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen vette át. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!

20 éves a Honvédség és Társadalom Baráti Kör

Megalakulásának 20. évfordulója alkalmából június 28-án Debrecenben tartotta ünnepi összejövetelét a Honvédség és Társadalom Baráti Körök (HTBK) Országos Szövetsége. Az eseményen több baráti kör képviseltette magát az országhatáron belülről és kívülről egyaránt.

Bővebben...

A HTBK országos elnöksége a Bocskai-dandárnál

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségébe látogatott a Honvédség és Társadalom Baráti Kör országos szövetségének elnöksége. Szelekovszky Ernő elnök, Gereben András ügyvezető titkár és Benke Tamás az országos szövetség szervezője a Bocskai-dandár parancsnokának illetve a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetének (HTBK DSZ) elnöke meghívására érkezett a cívisvárosba.

Bővebben...

Megemlékezés a Honvédtemetőben

A Hősök napja alkalmából tartott megemlékezést az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete, és a Bocskai István Bajtársi Egyesület.

Bővebben...

Négy páncélos és a …

Továbbra is folyamatosak a hétvégi összejövetelek a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetének terepasztalos szekciójánál. A tagok a II. világháborús csaták újrajátszása mellett továbbra is segítik a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium érdeklődő diákjait e hobbi megismerésében.

Bővebben...

Copyright © 2013. bocskaidandar.hu